Yaş Hesaplama Aracı

Kaç yaşındayım diye merak ediyorsanız yaş hesaplama aracıyla hemen öğrenmek için buraya tıklayın. Kolaylıkla ve hızlıca hesaplayayın.

Doğum Tarihi:

1
Ocak
Ocak
Şubat
Mart
Nisan
Mayıs
Haziran
Temmuz
Ağustos
Eylül
Ekim
Kasım
Aralık

Yaş Anlamı Nedir?

Yaş hesaplama dan bahsetmeden önce Yaş nedir onu öğrenelim. Yaş sözlük anlamı olarak doğuştan beri geçen ve yıl birimi ile ölçülen zaman anlamına gelir.

Yaş Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bu hesaplama yapılırken sizden doğum tarihinizi girmeniz istenecektir. Bu yaş hesaplama aracıyla birlikte bugünün tarihinden çıkarılarak birden çok formülle (Artık Yıl Hesaplanarak) karşılaştırılarak size yaşınızla ilgili bir çok bilgiyi sunmaktadır.

Yaşınızı, Yıl / Ay / Gün olarak doğduğunuzdan beri geçen süreyi, yeni doğum gününüze kalan gün sayısını, kaç yaşından gün aldığınızı ve doğduğunuzdan beri kaç gün yaşadığınızı öğrenebilirsiniz.

Yaş Hesaplama yapılırken neler hesaplanır?

Bu hesaplama aracıyla hesaplama yaptığınız takdirde yaşınızla ilgili bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kaç Yaşındayım?

Hesaplama aracımızı oluşturmamızın en önemli etkeni bu sorunun doğru olarak cevaplanmasını sağlamaktır.

Sizden istediğimiz bilgiyi doğru girip Hesapla tuşuna basmanız durumunda sonuçlar içinde en yukarıda bu sorunun yanıtını bulacaksınız.

Doğum günüme kaç gün kaldı?

Doğum günü tarihinizi girdiğiniz takdirde hesaplama aracımız yaklaşan doğum gününüze kaç gün kaldığını sizin için hesaplar.

Bunu öğrenmek için doğum gününüzü girip hesapla tuşuna basmanız yeterlidir. Hesaplama sonuçları içinde sorunuzun yanıtını bulacaksınız.

Ehliyet Yaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Otomobil sürücü ehliyeti yani B sınıfı ehliyet alabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir.

Ehliyet Yaşı Hesaplama Aracı

Doğum gününüzü girip hesaplama sonucunda Yaşın bölümünün karşısında 18 veya üstü bir yaş görüyorsanız otomobil ehliyeti alabilecek yaşa gelmişsiniz demektir. Bu durumda otomobil ehliyeti için başvuruda bulunabilirsiniz.

Bedelli Askerlik Yaş Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bedelli askerlikle ilgili bilgiler ve yeni askerlik modeli daha yasalaşmadığı için bedelli askerlik yaş sınırının ne olduğu tam olarak bilinmemekte ama bilindiği taktirde bu araçla bedelli askerlik için gerekli yaşı da hesaplayabiliriz.

Askerlik Yaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek 20 yaşında olduğu yılın Ocak ayından başlamak üzere askere alınma yaşı başlar.

Üniversite, Yurt dışı Üniversite ve benzeri durumlar ile askerliğini erteleyebilir yani tecil ettirebilir ama 20 yaşına giren her erkek askere alınma yaşına girmiş demektir.

1 Ocak 1999 tarihinde doğan bir kişi 1 Ocak 2019 tarihinde 20 yaşında olacaktır. Eğer bu kişinin özel bir şartı yok ise 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren askere alınabilir.

Okula Başlama Yaşı Hesaplama

Ana sınıflarına kayıtta 48 ayını dolduran çocukların kayıtları alınır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta 48 ayına giren çocuklar değil, 48 ayını tamamlayan çocuklar kastedilmektedir.

Okula Başlama Yaşı Hesaplama Aracı

Ana sınıfına kaydedilmesi için en büyük yaş ise 66 ayını tamamlamayan çocuklardır. 66 ayını tamamlayanlar ise ilkokula kaydedilir.

Diğer Yapılabilecek Hesaplamalar

Bu hesaplama aracıyla aşağıdaki bilgilere ulaşabilirsiniz.

  • Yaş
  • Gün/Ay/Yıl olarak yaş,
  • Yeni doğum gününe kalan gün sayısı
  • Kaç Yaşından gün aldığınız (Gün Alma Durumu)
  • Yaşanan Gün Sayısı
  • Hangi gün doğduğunuz (Pazartesi, Salı gibi)

Bürokratik işlemlerde yaşın doğru hesaplanıp ona göre başvuru yapılması çok önemlidir. Bu yüzden hesaplama aracı kullanmak kesin ve doğru bilgi için gereklidir.

Okul kaydı için, Askerlik yaşı için, evlilik için bile yaşınızı doğru olarak hesaplamak bir gerekliliktir. Bunun dışında eğer emeklilik yaşınız geliyorsa bu kişilerinde emeklilik yaşlarını doğru hesaplamaları ve ona göre emeklilik planları yapmaları gereklidir.

Yaştan Gün Almak Ne Demektir?

Kamu kurumlarına memur alımı için başvurmuşsanız, en çok dikkat etmeniz gereken konu yaş konususudur.

Özellikle ilgili bölümle ilgili yaş sınırına gelen adaylar doğru bir şekilde yaşlarını hesaplaması gerekir. Aksi taktirde tercihleri yanlış olarak değerlendirilir.

KPSS yaş şartları açısından yaşından gün almış olmak ifadesini yaş şartı olarak kullanır. Örnek olarak 30 yaşından gün almış adaylar cümlesi geçer.

Burada 30 yaşından gün almış olmak 29 yaşını tamamlamış ama 30 yaşını tamamlamamış olmak demektir.

31 yaşından gün almamış demek ise 30 yaşını doldurmamış 29 yaşında olan bir kişiyi tanımlamaktadır. Bu konuyu iyi çözmeniz sizin için önemli bir adımdır.